Ελέγξτε διαθεσιμότητα & τιμές

Η Σαντορίνη

Σαντορίνη - το νησί των μύθων, η γη που σφυρηλατήθηκε από τους θεούς, η πρόκληση των αισθήσεων…

Όπως λέει ο μύθος, η Σαντορίνη φτιάχτηκε από μια χούφτα σκόνη που έπεσε στη θάλασσα. Φωλιασμένη στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους, το νησί της Σαντορίνης είναι θρυλικό για την άγρια και απαράμιλλη ομορφιά της. Εμείς, οι άνθρωποι πίσω από το Mill Houses Studios & Suites, σας περιμένουμε όλους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για μια ταξιδιωτική εμπειρία που πρόκειται να μείνει χαραγμένη στις αναμνήσεις σας για πάντα.

Μερικά ιστορικά γεγονότα για τη Σαντορίνη

Το σημερινό σχήμα και μέγεθος του νησιού οφείλεται σε μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις που επηρέασαν ολόκληρο το Αιγαίο, μέχρι νότια στην Κρήτη. Αρχικά, η Σαντορίνη ονομαζόταν Καλλίστη και Στρογγύλη, λόγω του σχήματός της. Πολλοί λαοί κατοίκησαν το νησί, ξεκινώντας από τους προ-Έλληνες, μετά από τους Φοίνικες κι ύστερα από τους Δωριείς, οι οποίοι έδωσαν στο νησί το όνομα του βασιλιά τους, του Θήρα. Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα π.Χ., αποικήθηκε από τους Μινωίτες κι έγινε σημαντικό κέντρο του Μινωικού πολιτισμού.

Γύρω στα 1550 - 1500 π.Χ. μια ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου καταπόντισε το κεντρικό τμήμα του νησιού, δημιουργώντας έναν τεράστιο υποθαλάσσιο κρατήρα έκτασης 83 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η επονομαζόμενη Καλντέρα. Στους Περσικούς Πολέμους, το νησί πήρε το μέρος της Αθηναϊκής Συμμαχίας, αλλά τελικά καταλήφθηκε από τους Σπαρτιάτες. Κατά τη Βυζαντινή Εποχή και υπό την εξουσία της Κωνσταντινούπολης, το νησί υιοθέτησε τη χριστιανική πίστη, διόρισε δικό του επίσκοπο κι οργάνωσε δική του χριστιανική εκκλησία. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1204, το νησί πέρασε στους Ενετούς και τότε ήταν που το νησί ονομάστηκε Σαντορίνη, από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (στα Ιταλικά “Σάντα Ιρένε”).

Το 1207, η Σαντορίνη παραδόθηκε στο Δουκάτο της Νάξου και παρόλο που οι Έλληνες κατάφεραν να ανακτήσουν το νησί για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το νησί παρέμεινε υπό την Ενετική κατοχή μέχρι το 1579 που πέρασε στην Οθωμανική κατοχή. Ωστόσο, είχε σχετική αυτονομία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στο βαθμό που η Σαντορίνη είχε εκλεγμένο αντιπρόσωπο που μιλούσε στις Τουρκικές αρχές εκ μέρους των Σαντορινιών.

Απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1821 και ενώθηκε με το Νέο Ελληνικό Κράτος το 1830, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου. Στις 9 Ιουλίου του 1956, περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, ένας ισχυρός ηφαιστειακός σεισμός προκάλεσε αρκετές καταστροφές στις υποδομές της Σαντορίνης, αλλά το νησί κατάφερε να αναδομηθεί και να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπημένους παραθεριστικούς προορισμούς στον κόσμο.